eTwining Projeleriyle Minikler İş Başında!


647 Paylaşım

Avrupa’daki okullara yönelik eTwining, bireysel ve toplumsal fayda amaçlayan projeler içeriyor.  Manisa Hafsa Sultan İlkokulu 4/B Sınıfı Öğretmeni  Saadet Ünsal, öğrencileriyle birlikte “Birlikte Seslendiriyoruz”, “Engelsiz Masallar  ve “Vision TV” isimli projeler gerçekleştiriyor.

“Birlikte Seslendiriyoruz” projesi kapsamında, görme engelli öğrenciler ve akranları,  online ortamda bulundukları yörenin türkülerini seslendiriyorlar.  Kerem Çiçekçe ve Hayriye Yağcıoğlu’nun birlikte oluşturduğu projede Türkiye’nin farklı illerinden öğretmen ve öğrenciler de yer alıyor.

DÖRT MASALIN İÇİNDEYİZ

“Engelsiz Masallar – Maneasız Nağıllar” projesinde Azerbaycanlı öğrencilerle ülkemizdeki öğrencilerin iletişim kurması amaçlanıyor. Proje, öğrencilerin her iki ülkenin masallarını okuması, dinlemesi, masalla ilgili çeşitli etkinlikler yapması  ve daha sonra da masalı anlatması üzerine kurgulandı.

Kerem Çiçekçe ve Tarana Hidayetova’nın kurduğu projede iki Anadolu masalımız “Tencerecik” ve “Koca Nine İle Tilki ile iki Azerbeycan masalı  “Tık Tık Hanım”  ve “Cırtdan”  olmak üzere 4 masalla ilgili keyifli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliğe de Türkiye’nin farklı illerinden öğretmenler ve öğrenciler katılıyor.

BURASI BİR ÇOCUK KANALI

“Vision TV” adlı televizyon kanalı ise 4. sınıf müfredatı ile ilgili konuları öğrencilere eğlenerek öğretmeyi amaçlıyor. Halime Özdal ve Halis Karataş’ın birlikte kurduğu kanal bir çocuk televizyonu gibi yayın yapıyor. Kanalda; Türk ve Dünya Basınından Haberler, Belgeselle Kültüre Yolculuk, Bir Kitap Bir Masal, Eğlenceli Bilim Atölyesi, Gündem Teknoloji, Öğrenmenin Çeşitli Yolları, Yetenek Biziz, Reklamlar – Kamu Spotu, Bir Konu Bir Konuk, Zihnimizin Aynası Uygarlığın İmzası Sanat isimli programlar yer alıyor. Bu projeye de Türkiye’nin farklı illerinden öğretmenler ve öğrenciler katılıyor.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı