Ya Sonra? Pandemiden Sonra?


457 Paylaşım

Covid-19 sürecinde iş yapış şekilleri değişti, iş ritmi farklılılaştı ve  ne yazık ki işini kaybedenler oldu… Yavaşlayan, değişen, duran, bozulan her iş hayatları etkiledi. Günün şartları ne olursa olsun mücadeleye devam etmenin önemini belirten AL Danışmanlık Kurucusu, İnsan Kaynakları ve İletişim Uzmanı Ayşen Laçinel, bireyleri pandemiden çıkışa hazırlayacak 8 temel kural hakkında bilgi verdi. 


AL Danışmanlık Kurucusu, İnsan Kaynakları ve İletişim Uzmanı Ayşen Laçinel, "Bu dönemde, yine de ayaktayız, hayattayız diyebilmeye ve kapanan yolları açabilmeye, yol yoksa da yol bulmaya cesaretimizin ve gayretimizin olması en büyük zenginliğimiz" diye söze başlayıp devam ediyor: "Tek özgürlük, en büyük özgürlük ve zenginlik; başa gelenler karşısında insanın, ne düşüneceği ve ne yapmaya karar vereceğidir. Hayata dair bir sorumluluk varsa, bir hayalin bir hedefin mevcutsa veya hayal kurabiliyorsan, yaşamının anlamını kaybetmemişsin, yaşamının bir anlamı var demektir” diyor. 

YOLUNA DEVAM ET

Ayşen Laçinel, sizi iyi hissettirecek 8 temel kuralı şöyle listeliyor: 

1- Yaşanan ne ise, anla ve fark et.

2- Seni üzen, kafanı karıştıran yoran ne ise, bununla ilgili şu an düzeltmek ve istediğin gibi olmasını sağlamak için yapabileceğin bir şey var mı? Varsa yap ve düzelt. Yoksa anla, kenara koy, önlemlerini al ve yoluna devam et.

3- Problem, işini kaybetmen mi, işinde para kazanamaman mı, moralinin bozulması ve yüksek endişe mi? Seni üzen ve sıkan neyse analiz et ve kendi yaşam hedefini hatırla. Hedefin mi yok, hayal et ve hedefini belirle.

4- Çok mu zor hayal kurmak, çok mu umutsuzsun? Pandemi sadece seni mi etkiledi? Senin yüzünden mi çıktı bu Covid-19? Pandemi ile dünya aynı sağlık tehdidi ile karşı karşıya kaldı ve herkes büyük bir sınavdan geçiyor. Evet, bugünler de geçecek. Hayattasın. Olasılıklara odaklan. 

5- Hayalin ve hedefin için sahip oldukların ne? Elde olanlarla şimdi ne yapabilirsin?  Mevcut yolların kapandıysa başka hangi yollar bulabilirsin? Haydi düşün, odaklan ve yeni bir yol bul, olasılıkları hayata geçirmeye başla.

6- Günlük işlerinle meşgul olmaya devam et. Etkili ol, yemek yap, temizlik yap, çiçekleri sula. İşini yoluna koymaya çalışırken, gelecek güzel günleri hisset. Bugünler geçtiğinde, yine hayat coşkuyla kucak açacak, yine işin iyi olacak.

7- Kendine, hep özen göster. Unutma ki, hava bedava, güneş bedava, umut ve gayret bedava. Yeni yollar bulmaya, ayakta hayatta kalmaya çalışırken, iyimserliği ve iyi olma gayretini koru. 

8- Sana iyi gelecek insanlar ile birlikte ol. Arkadaşlarınla görüntülü konuş, hatır sor ve hayata hayat ver.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı