“Kum, Su, Mama İkmalini Üç Kardeş Yapıyoruz”


677 Paylaşım

Konuk Patican sayfamıza ilgi büyüyor! Yeni konuğumuz Natalie, dört kişilik bir ailenin beşinci üyesi. Banuhan-Bengühan-Batuhan kardeşler ve annelerinin hayatını güzelleştiren gerçek bir neşe kaynağı! Natalie'yi eve kazandıran ve "Otoriter anne figürüyüm" diyen Banuhan İpeköz'ün sözleriyle konuk paticanımız sizlerle…

Evin ablası Banuhan İpeköz, kendisi gibi hayvansever  ortağıyla Gemi Kiralama Brokeri olarak çalışıyor.  Çocukluktan beri evcil dostlarımızla iç içe olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Annemiz klasik koruyucu, kollayıcı bir anne olduğu için sevgimiz platonikti patili dostlara karşı. Ancak erkek kardeşim Fransa'da kaldığı 2 yıl boyunca evini bir siyam kedisiyle paylaşmıştı. Oradan biraz fikrimiz vardı bir kediyle yaşamanın nasıl olduğuna dair. Ofisim giriş katta. Böyle olunca başı dertte olan bir canı görmezden gelemiyorsunuz. İlk ciddi farkındalığımız ofis balkonumuzdaki saksıya bir kedinin yavrularını getirmesiyle başladı. O yavrulardan birini sahiplendik. Lokum, ilk kedi aşkım maalesef bu yaz melek oldu. 8 yıl bizimleydi. Çok ani bir kayıptı. Halen fotoğraflarına bakamıyorum. Ondan sonra yine büro balkonuna doğum yapan bir anne ve 2 çocuğu, 7 yıldır balkonda bizimle. Ortağımla birlikte pek çok kedi kısırlaştırdık. İyileşene dek büroda baktık. Yaralı kedileri tedavi ettirdik. Yakın çevredeki kedileri besledik. Yine erkek kardeşimle birlikte çok düzenli yapamasak da Yeşilköy sahilindeki kedileri besliyoruz. Annem asla evde kedi istemiyordu. Meşhur "Kedi tüyü hasta eder" efsanesine inanıyordu ve kedi sahiplenme konusunu annemle tartışamıyorduk bile. Bu arada biz 4 kişilik bir aileyiz. Natalie ile birlikte 5 olduk. 

Seksenlerinin başındaki annem ve iki kız, bir erkek, üç orta yaşlı kardeş birlikte yaşıyoruz. Natalie evimize 3 yıl önce geldi. Bize gelmeden önce 2 yıl da ofisimde kaldı. Melek olan ofis kedimiz Lokum, Natalie'yi hiç kabullenmedi. Bir yıl ayrı odalarda kaldıktan sonra onları bir araya getirdik ama çok büyük sıkıntılar çektik. Natalie çok sakin bir kedi. Lokum onu çok eziyordu. Lokum'dan korktuğu için tuvalete bile gidemiyordu. Natalie 3 yıl önce çok hastalandı. Yemiyor, içmiyor ve tuvalete dahi çıkmıyordu. Bir akşam ani bir kararla Natalie'yi alıp eve getirdim. Anneme falan sorma gereği duymadım. Çünkü Natalie çok hastaydı, belki de onu kaybediyorduk. Hastalığı, Feline Hepatic Lipidosis idi. Karaciğer enzim değerleri aşırı yüksekti. Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'ndeki Family Veteriner Kliniği'nde Veteriner Burak Bey ve o zamanki asistanı Dilan Hanım tarafından tedavi edildi. 18 gün işe gitmedim. Her gün kliniğe götürüp getirdim. Kardeşimle birlikte zorla besledik onu kuvvetlensin diye. Şükürler olsun ki Natalie kurtuldu ve evimizin kızı oldu. Annem de Natalie'yi sevdi, kabullendi. Şimdi neredeyse annemin  Natalie'ye söylediği sevgi sözcüklerini kıskanıyoruz (!)

"SEVİMSİZ İŞLER BENİM GÖREVİM"

Evde hepimiz ilgileniyoruz Natalie ile ama o en çok erkek kardeşimize düşkün. Natalie eldivenle kaşınmayı ya da okşanmayı çok sever. Bunu da en çok erkek kardeşimizden talep ediyor.  Erkek kardeşimiz Batuhan Felsefe okudu, ama e-ticaret yapıyor. Evden çalışabilmesi Natalie için bir avantaj. Ben otoriter anne figürüyüm biraz da. Yapmaması gereken bir şey yaptığı zaman sadece benden çekiniyor. Sağlık sorunu varsa; mesela kabız olmuşsa yardım almak için bana gelip ağlar. Parazit hapı içirmek, akan gözyaşlarını temizlemek gibi sevimsiz işler benim görevim. Kum, su, mama ikmalini üç kardeş yapıyoruz. Sağlık durumu daha iyiyken annem de ilgileniyordu biz evde yokken. Şimdi pandemi sonrası hepimiz evden çalışıyoruz. Natalie bu durumdan mutlu. Kız kardeşim ise tam bir yeğen şımartan teyze figürü. Yemekte onun sevdiği bir yiyecek varsa onu ikram edecek kişinin kız kardeşim olduğunu gayet iyi bilir Natalie. 

Bengühan İpeköz, İ.Ü. İktisat Fakültesi'ni bitirdikten sonra yıllarca kurumsal hayatta çalışıp sevdiği alana yönelerek takı tasarımcısı ve eğitimcisi oldu. Geceleri ise kiminle kalmak istiyorsa onunla uyuyor. Bazen sabaha karşı yatak değiştiriyor.  Natalie, çok sakin bir kedi. Yaşını bilemiyoruz. Yetişkin yaşında sokaktan sahiplendik ama çok genç bir kedi değil. Çok güzel bir enerjisi var.  İsteklerini gayet güzel anlatan bir kedi. Mama, su ya da kum temizleme hizmetlerimizden biri kazara aksarsa hemen bizi uyarıyor. Bir soru sorduğumuzda eğer cevabı olumsuz ise başını insan gibi yukarı kaldırıyor. Bunu kardeşim ilk söylediğinde inanmamıştım, ama ben de defalarca denedim. Günün çoğu saatinde uyuyor, uyumadığı saatlerde ise sevilmek istiyor. Bunun için de en çok erkek kardeşimin peşinde koşuyor.

Tam bir ilgi delisi. Eğer evde temizlik, misafir  vs. gibi bir durum varsa, onunla yeterince ilgilenemiyorsak ilgi çekmek için masaya ya da büfeye çıkmak gibi normalde yapmayacağı şeyler yapabiliyor.  Natalie hayatımızı güzelleştirdi, neşe kattı. Keşke daha önce hayatımıza girseydi. Onu ofiste tuttuğum iki yıl için çok pişmanım. Onun da bizim de hayatımız olumlu yönde değişti birlikte olduğumuz 3 yılda. İnşallah onunla birlikte yaşanacak daha çok yılımız vardır.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı