Muhteşem İkili: NİMOŞ VE MİNNOŞ


17 Yorum, 557 Paylaşım

Bu ay Konuk Patican sayfamızın güzeli Minnoş! Yeşilköy’ün muhteşem ikilisi Nimoş ve Minnoş’un öyküsü bu soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Birbirlerine şifa olan canlar, okuyanlara da ilham versin!

Bundan beş yıl önce soğuk bir kış sabahı, Firuzköy’de bir bahçede annesiz 4 kardeş miyavlayarak ağlıyordu. Yaklaşık 2 aylıktılar. Anneleri ortada yoktu. Sesleri duyan insanların çoğu umursamadan yanlarından geçip gitti. O sırada orda olan bir kişi hariç… Yavrulara sahip çıkan o kişi bu bebekleri kendi ailesinden evlere sahiplendirdi. Minnoş’un Nimoş’la ilk buluşması da böyle gerçekleşti.  Minnoş’un kardeşleri Nimoş’un kardeşlerine dağıtıldı. Nimoş ve Minnoş baş başa kaldı. 

Nimoş yani Nimet Erciyas, entelektüel bir iç mimar. Emeklilikten sonra sosyal yaşama, yurt içi-yurt dışı gezilere ve çeşitli dernek faaliyetleriyle aktif bir hayata yönelmiş. Sevdikleriyle zaman geçirmeyi seviyor. Elbette hayatında en büyük zaman payı Minnoş’un! 

Dünya güzeli bir dişi tekir olan Minnoş, sessiz ve uyumlu yapısıyla tipik bir ev kedisi. Evde kalorifer yatağında ve pencere önündeki minderinde  uyumayı tercih ediyor. Kucak kedisi değil, ama geceleri Nimoş uyurken battaniyesinin içine girmeyi seviyor. Vazgeçemediği bebeklik oyuncağını her sabah Nimet’in yatağına getirip bırakıyor. Bu hareket, kedi dili ve edebiyatında “Seni çok sevdiğim için sana bir hediye getirdim” demek. 

Minnoş kısa bacaklı, yavru yüzlü ve birazcık tombiş bir hanım. Bir veterinerin dediğine göre, Türk hanımlarının nasıl biraz popoları, göbekleri büyükse Minnoş'un da öyle. Diyet mama yiyor. Biraz da spor yapması gerekiyor, ama o bunun pek farkında değil. Her sabah ve günün belli saatlerinde mamasını istiyor. Mamaya ulaşamayınca bazen küsüyor. Yaklaşık bir kilo fazlası var. Mama, su ve genel sağlık kontrolleri aksatılmıyor.

Minnoş ve Nimoş, İstanbul Yeşilköy’de mutluluğu yakalamışlar. Sizin mutluluğunuz da şu an sokakta sizi bekliyor olabilir. Özellikle soğuk havalarda bir cana kapınızı açın, sizin de tıpkı onlar gibi mutlu sonla biten bir öykünüz olsun. Hatta bize ulaşın, sizin patican öykünüze de bu sayfalarda yer verelim. 


17 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bakırköy’de böyle duyarlı insanların olmasıdan dolayı gerçekten gurur duydum emeği geçen herkese teşekkür ederim

  2. İki değerli can buluşmuş böyle yürekleri işıtan bir öykü olmuş kaleminize sağlık tüyü kadar uzun ömürleri olsun sevgiden sevgiye iyilikten iyiliğe koşsunlar 👏👏👏

  3. Minnoş ve Nimetcim
    Ne güzelsiniz,sevginizin yakın tanığıyım. Ayrı kaldığınız zamanlarda bile kameradan takip sese cevaplar, Naz yapmalar vs bizi ne oyalamıştı. Annesinin bir tanesi. ❤️

  4. Hiç bir karşılaşma tesadüf değildir.Nimoş Minnoşun şansı.Dilerim sokakta kalan diğer canlar da böyle güzel yürekli insanlarla karşılaşır.

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı