Evde Güzel Kalın


Artık sokaklardan ziyade evlerimizde güzeliz. Bilgisayar karşısındaki toplantılar ve  sosyal medya paylaşımları nedeniyle kameralara iyi görünmeye çalışıyoruz. Pandemi gündemine uygun bakım ve güzellik tüyolarını güzellik hizmetlerinin evde alınabilmesini  sağlayan Melo App uygulamasının kurucusu Makyaj Sanatçısı Melis Bilgili Baki’ye sorduk.  

Bensu KAYA

Online toplantılarda zinde görünmek için cilt bakımı ve makyaj önerileriniz nedir?

Bu dönem, makyaja bakış açımızı kesinlikle değiştirdi. Online toplantılarda sürekli kameraların karşısındayız, ancak ekran görüntüleri ayrıntıları göstermek için yeterli olmuyor. Makyajımızdaki renkler, taktığımız bir takı ya da yüzümüzdeki bir sivilce o kadar da dikkat çekmiyor. Bu da bizi normalden daha sade, daha olduğumuz gibi çıkmaya yönlendiriyor elbette. Ancak kameraların gözünden kaçmayan bir şey var ki, o da sağlıklı bir görünüm! O halde önce sağlıksız bir görünümün en büyük göstergelerini inceleyelim… Göz altımızdaki mor, kırmızı ve mavi renkler; fazla mat ya da fazla parlak bir cilt; yüzümüzün fazla sarı ya da fazla kızarık olması gibi etmenler bizi sağlıksız gösterir. Kısaca renkler sağlığımız hakkında bize bilgi verir. Her şeyin başı gerçekten sağlıklı bir cilt. Bu dönemde makyajı temizledikten sonra, tonik, göz ve cilt kremlerini aksatmamak elbette çok önemli. Su tüketimini, verimli uyku saatlerini ve egzersizi arttırmanın yerini elbette hiçbir şey tutamaz. Ancak kim her gün kendine bu kadar iyi bakabiliyor? Açıkçası ben bu kişi ben değilim, bu yazıyı okuduğunda “Ben de” diyecek binlerce kişi olacağına eminim. O halde kamera karşısında sağlıklı görünmenin üç adımını sizlerle paylaşıyorum.

Göz altı kapatıcısı, kısaca kurtarıcı da diyebiliriz… Eğer göz altı kapatıcısını tüm yüzünüze uygulayacak şekilde seçtiyseniz, ten makyajınız 1 dakikada bitti demektir. Kamera karşısında müthiş bir kapatıcılığa ihtiyacımız yok. Göz altınızı parmaklarınız yardımıyla daha kapatıcı bir şekilde sürdükten sonra, yuvarlak uçlu bir fırçayla burun kanatlarınız, kaş ortanız ve dudak kenarlarınıza hafifçe yedirmeniz renk eşitliğinizi sağlayacak ve sağlıklı bir görünüm verecektir.

Krem allık, kısaca canlandırıcı da diyebiliriz… Krem allık hem nemli olduğu için sağlıklı bir cilt görünümü verir hem de çok amaçlıdır. Allık rengini canlı renklerden seçmenizi öneririm. Bu renkler kırmızı, turuncu, şeftali, gül kurusu gibi renkler olabilir. Başlangıçta çok renkli gibi görünür ancak az miktar alıp dağıttığınızda cildin doğal rengi  gibi görünür. Bu ürünü dudağınızın orta bölgelerine de parmaklarınızla tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz.

Kaş ve kirpik maskarası. Canlı görünmenin bir yolu da kaş ve kirpiklerimizin belirgin ve muntazam olmasıdır. Kirpik kıvırıcı ile kıvırdıktan sonra sadece üst kirpiklerinizin sonlarına doğru sürdüğünüz maskara, gözlerinizin baygın görüntüsünü (Muhtemelen ekrana bakmaktan!) anında ortadan kaldıracaktır. 

MASKE İLE MAKYAJ MÜMKÜN 

Yüz şekline göre makyajın sırlarından söz eder misiniz? 

Dünyadaki insan sayısı kadar yüz şekli var, ancak biz yüz şekillerini oval, kare, üçgen, ters üçgen ve yuvarlak olarak sınıflandırıyoruz. Yüz şekli yapılacak makyajda kullanılacak renkleri etkilemez. Buradaki seçim yüzün gölgelendirilecek ve aydınlatılacak noktalarının yeridir. Temelde ideal olan oval yüz olarak gösterilir ve diğer yüz şekilleri oval yüz olacak şekilde gölgelendirilir. Örneğin üçgen yüz şeklinde alın geniş ve çene dardır. Doğal olarak alnı daraltmak için saç diplerine gölge ve çeneye aydınlatıcı uygulanır. Aynı şekilde yuvarlak yüzde elmacık kemikleri daha fazla ortaya çıkarılarak yuvarlak hat biraz daha belirgin hatlara çevrilmeye çalışılır. Nitekim kare yüzde elmacık kemiklerine gölgelendirme yapılarak daha yumuşak bir ifade verilmeye çalışılır. Ancak bütün bunlar yüzleri standardize etmek için değil, olanı ortaya çıkarmak ve varsa fazla dikkat çeken bir bölgeyi daha geri plana atmak için yapılır. Nitekim Angelina Jolie’nin yüzü karedir.

Maskeli bir yaz bizi bekliyor, pandemi güzelliği nasıl mümkün olabilir?

Buradaki altın cevap, mat, “touchproof” ve “waterproof” ürünler. Yazın sıcağı, ter ve en önemlisi maske ile bütün gün sabit kalan bir makyaj istiyorsanız, çözümünüz kalıcı ürünlerde saklı. Touchproof dokunmaya dayanıklı üründür, genelde waterproof ile karıştırılır. Waterproof bir ürün su altında bile çıkmayabilir, ancak dokunduğunuzda dağılır. Fondötende bu özellikte ürünler her gün kullanıldığında cildi yorabilir, mat bitişli bir fondöten de kafidir. Ancak gözaltını iyi bir şekilde kapattıktan sonra yüzümüzün yarısını kapayan bir maske varken, fondöten yerine bölgesel kapama işlemi de kafi olacaktır. Ancak göz ve dudak ürünlerinin sabitliği için özellikle waterproof ve touchproof ürünler kurtarıcı olacaktır.

UZMANLAR EVİNİZE KADAR GELİYOR

Evde kına – nişan vb. için saç ve makyaj önerilerinizi alabilir miyiz?

İlkbahar- yaz makyaj trendleri evde kız isteme ve nişan gibi organizasyonlar için oldukça uygun. Tende sert konturlerdense daha yumuşak geçişli bir gölgelendirme tekniği kullanılabilir. Fotoğraf çekimi olacağı için aydınlık önemli, mat bitişli bir fondöten de kullanılsa elmacık kemikleri ve dudak üstünde “highlighter” kullanılabilir. Yoğun far geçişlerindense yine fotoğraflarda daha net bakışlara sahip olmanızı sağlayan doğal bitişli takma kirpikler ve “eyeliner” kullanabilirsiniz. Renk tamamen giyeceğiniz kıyafete göre değişebilir. O gün dikkat çekmesi gereken kişi sizsiniz, makyajınız değil, bu nedenle renkleri çok yoğunlukta kullanmamak uygun olacaktır. Kullanacağınız her rengi biraz “nude” tonlarla harmanlayarak hem ten renginize hem de kıyafetinize uygun hale getirebilirsiniz. Bu günlerde genelde pudra, yavruağzı, nude-pembeler, somon, gül kurusu ve leylak tonları harika sonuç veriyor. 

Melo App uygulamasından söz eder misiniz? Hangi hizmetler eve kadar gelebiliyor? 

Kurucu olduğum Melo App, güzellik ve kişisel bakım hizmetini sadece bir tıkla ev, ofis, otel gibi bulunduğu konumda almak isteyen kullanıcılarımız için kurulmuş bir mobil uygulamadır. Uygulamaya kayıtlı, sertifikalı ve güvenilir profesyonelleri inceleyerek, tarzını beğendiğiniz profesyonelden hızlı ve kolay bir şekilde randevu almanızı, ödeme yapmanızı, kendi hijyen alanınız ve konforunuzda ihtiyacınız olan hizmetleri almanızı sağlar. Türkiye’de İstanbul ve Ankara dahil 15 şehrin en yetenekli makyaj sanatçısı, kuaför, berber ve güzellik uzmanını bir araya toplayarak  bu profesyonellerden hızlı ve kolay bir şekilde randevu alınmasını ve ödeme yapılmasını sağlıyoruz. Melo App ile kadınlar, erkekler ve çocuklar için 200’den fazla hizmeti müşterinin ayağına götürüyoruz. Bunların içinde evde manikür, pedikür, çocuk saç kesimi, ağda, saç sakal traşı ve kaş alımı en popülerleri, çünkü yaz kış her zaman tercih ediliyor. Ancak evde gelin makyajı, gelin saçı, nişan, kına makyajı gibi hizmetler daha çok bahar ve yaz aylarında tercih ediliyor. Birden fazla hizmeti aynı anda alıp zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

[zombify_post]


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir