E-Ticarette Yenilikçi Fikirler


497 Paylaşım

Alkaş’ın sektörel içerik ve etkinlik platformu Digital Network Alkaş tarafından hayata geçirilen FutureCommerce360 Konferansı’nın sekizincisi 8 Haziran2021 tarihinde gerçekleştirildi. “E-ticarette Şimdi Ne Var: Yenilikçi Fikirler, Uygulamalar” başlığıyla düzenlenen konferans, perakende, tüketici ürünleri ve e-ticaret sektörlerinden 600’ü aşkın üst düzey yönetici ve profesyoneli bir araya getirdi. Küresel ve yerel trendler, yeni teknolojiler, yeni iş modelleri ve başarılı uygulamaların masaya yatırıldığı etkinlikte, yenilikçi fikirler paylaşıldı. 

 E-TİCARET VE MAĞAZACILIK BÜTÜNLEŞECEK

FutureCommerce360 Konferansı’nın açılış konuşmalarını Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Alkaş/Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi, BTC Türk CEO’su Özgür Güneri yaptı. 

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Alkaş olarak 2019 yılından beri perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinden 600’ü aşkın üst düzey karar vericinin, E-ticaretin tüm paydaşlarıyla bir araya geldiği; küresel ve yerel trendlerin, yeni teknolojilerin, yeni iş modellerinin, başarılı uygulamaların konuşulduğu, geleceğin ticaretine köprü kurmayı hedefleyen FutureCommerce360 konferansını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 

Pandeminin artık hayatımızın bir kaçınılmazı olduğunu, bu süreçte yılın ilk yarısını bitirdiğimiz bu ayda bu geçiş döneminde yeni fikirler ve uygulamaları 360 derece bakış açısı ile sunmak için 8’nci kez bir araya geldiklerini aktaran Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, “Dijitalleşme ve dönüşmeyle birlikte Alkaş’ın online platfomu DNA’ya taşıdığımız tüm bu etkinlikler ve üyelerimize özel ürettiğimiz içeriklerle, perakende sektörüne destek verirken dijital pazarlamanın güzel bir örneğini sergilemekten dolayı mutluyuz” dedi. E-ticarette pandemiyle birlikte yeni bir döneme girildiğine dikkat çeken Aközer, şunları ifade etti: “E-Ticaret’in toplam pazardaki payı her geçen gün artacak ETBIS verilerine göre 2020 yılı sonunda Türkiye’de e-ticaretin toplam ticaret içindeki payı yüzde 15,7 bu ivme ile bu oranın bu yılsonunda artacağını öngörebiliyoruz. Bundan sonraki süreçte e-ticaretin ve mağazacılığın daha da bütünleşeceğini düşünüyorum.”  

DEĞİŞİME UYAN ÖN PLANA ÇIKACAK 

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri de, “İnternetin hayatımızda önemli bir yer kapladığı günümüzde E-ticaret her geçen yıl büyümeye devam ediyor. İçinde bulunduğumuz pandemi şartlarına uyum sağlayan ve alınan önlemler nedeniyle kendilerini evlerinde izole eden vatandaşlarımızın, beslenme, giyim, temizlik gibi temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla e-ticaret sitelerini yoğun olarak kullandıklarına tanık olduk” dedi. 

Türkiye’nin bilişim teknolojilerini yakından takip eden, teknolojiye hızlı ayak uydurabilen dinamik ülkelerin başında geldiğini belirten Özgür Güneri, şunları vurguladı: “Bugün TÜBİSAD, 200’e yakın üyesi ile büyüyen ve gelişen bilişim teknolojileri sektörünün yüzde 95’ini temsil ederken, eğitim, istihdam, hukuksal ve kurumsal altyapının oluşturulması ve yerleştirilmesi gibi belli başlı konularda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.”

Teknoloji geliştikçe beraberinde farklı ihtiyaçları ve aynı zamanda farklı çözümleri de beraberinde getirdiğini hatırlatan Özgür Güneri, “Yaklaşık 12 yıl önce Bitcoin ile ortaya çıkan kriptopara kavramı, bugün ana akım medyanın da gündemine giren büyük bir sektöre dönüştü. Bir ödeme yöntemi ve aynı zamanda değer saklama aracı olan Bitcoin, başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere pek çok sektörü etkiledi. Arkasındaki blokzinciri teknolojisi, çok daha güvenli veri saklamanın mümkün olduğunu kanıtladı. Günümüzde, bilgi teknolojilerinin de içinde olduğu pek çok sektörde blokzinciri tabanlı ürün ve hizmetler geliştiriliyor. Internetin hizmet ve içerikte sınırları kaldırması gibi Bitcoin ve kriptoparaların da finansal hizmetler ve fin-tech alanındaki sınırları anlamsız kılmaya başlaması tüm sektörler üzerinde fırsatları ve riskleri beraberinde getirecektir.  Bu değişime hızlı uyumlanan ülkeler, sektörler ve şirketler ön plana çıkacaktır” dedi. 

SON 4 AYIN ŞAMPİYONU "KOLONYA"

“E-ticarette yeni döneme hazır mıyız?” başlıklı konferansın ilk oturumunda NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü ve Analitik Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan ile NielsenIQ Türkiye Perakende Ölçüm Hizmetleri İş Birimi Lideri Yankı Yalçın konuşmacı olarak yer aldı.  Yalçın konuşmasında “2021 yılının ilk dört ayında bir yavaşlama olsa da gıdada yüzde 65’lık bir büyüme diğer sektörlerde de 3.3’lük bir büyüme var, toplamda yüzde 4 büyüdük. Kişisel bakım sektörü Mart-Nisan’da yüzde 2.6 büyüdü. Temizlik kategorisinde stoklama etkisi olsa da 13.7’lik bir fiyat artışı oldu. Kolonya ilk 4 ayda yüzde 40 büyüyerek son 4 ayın en dikkat çekici ürünü oldu. Gıdada en dikkat çeken büyüme buzlu içecekler (yüzde 90), Türk kahvesi (yüzde 38) ve enerji içeceklerinde (yüzde 60) oldu. Yine bu 4 ayda en dikkat çeken ürünler arasında kuru meyve (yüzde 70) ve kedi köpek maması (yüzde 70) da yer alıyor” dedi. 

Erdoğan ise; satışlarda lansmanların önemini vurgulayarak “Özellikle kişisel bakım ve temizlik segmentlerinde önemi bir kez daha anlaşıldı. E-ticaret Avrupa’da yüzde 58 büyürken Türkiye’de yüzde 61’lerde büyüme gösterdi. Yılın ilk dört ayında toplam yüzde 93 büyüme gösterdi. Sektörlere göre bakıldığında en yüksek büyüme yüzde 83 ile sıcak içeceklerde. Kişisel bakım da yine çarpıcı şekilde büyüyen segmentler arasında yerini aldı. Ocak-Nisan arası çamaşır suyu yüzde 181 büyüme ile en dikkat çeken ürün oldu” dedi. 

Ticarette en öne çıkmak için   1. Canlı yayın 2. Videolarla tanıtımlar 3. Abonmanlık 4. Hızlı teslimat konularında yatırım yapmanın önemini vurguladı. Didem Şekerel Erdoğan ayrıca şunları ifade etti: "Yeni tüketici yeni alışverişçi var artık karşımızda. Ve onlar evde yemek, evde kahve trendini takip ediyorlar. Sağlık konsepti ve kolay hazır yemekler yükselen trendleri. Bu yeni alışverişçilerin mekan ve ürün seçimi de değişiyor. Uygun fiyat, hijyen sağlık, organik ve yerel ürünler ile vitamin takviyelerini takip ediyorlar. Ama marka hala yine de ilk gündem sırasında yer alıyor. Genellikle bütçelerine uygun ama güvendikleri markaları tercih ediyorlar.

VERİ ODAKLI ÇALIŞMA  

Konferansın ikinci oturumunun başlığı “Perakende sektöründe ve AVM’lerde veri odaklı müşteri deneyimi tasarımı” oldu. Esas Gayrimenkul CAMO’su Nevzat Yavan ve SAS Güneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürü Tayfun Topkoç’ın konuşmacı olarak yer aldığı oturumda, AVM’lerde veri odaklı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.  Esas Gayrimenkul CAMO’su Nevzat Yavan, “Sas ile birlikte dijital yatırımlarımızı hızlandırdık. AVM’lerimizi birer veri merkezi haline getireceğiz. Böylece bire bir pazarlama ile müşterilerimize daha kapsamlı ve kolaylaştırıcı bir hizmet götüreceğiz. Offline alışveriş ile online alışverişi birleştireceğiz. AVM’lerimiz bünyesinde mutlaka teslimat noktaları olacak ayrıca müşteri laboratuvarları kuracağız. Dijital asistanlarımız olacak. Artık alışveriş online’da başlayacak ama offline da devam edecek. Yeni müşterilerin dijital dönüşüm yolculuğunda onlara rehberlik sunmak ve bu dönüşümde ön plana çıkan dijital etik kurallarını uygulamak bizim önceliğimiz” dedi. SASGüneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürü Tayfun Topkoç da; "Perakende sektöründe başlayan dijital dönüşüm pandeminin de etkisiyle daha da hızlandı. Bunun sonucu olarak alışveriş merkezleri online kanallarını güçlendirmeye başladı. SAS olarak iş ortaklarımızla birlikte alışveriş merkezlerinde veri analitiğini merkeze alarak dijital dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Müşterilerin davranışsal süreçlerinin analiziyle daha iyi bir müşteri deneyimi ve veri analitiğinin gücüyle daha efektif iş süreçleri sağlayarak verilerin katma değerli servislere dönüştürülmesini sağlıyoruz. Yurt dışında olduğu gibi Türkiye'de de AVM odaklı dijital dönüşüm projelerine imza atmaya devam edeceğiz."

KOBİ’LERE  LOJİSTİK CÜZDAN  

Horoz Lojistik Yurtiçi Grup Başkanı İlker Özkocacık, Horoz Lojistik’in 5 kıtada, 109 ülkede ve 600 noktada yer aldığını anlattı. Şirketin entegre lojistik hizmetleri ile özel çözümler ürettiğini aktaran Özkocacık, “Lojistikte teknolojik çözümler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Horoz Lojistik’in ön ödemeli gönderi sistemi olan Horoz Cüzdan hakkında bilgiler veren Özkocacık, şunları anlattı: “Horoz Cüzdan, hızlı kurulum, kolay kullanım, tam otomatik cari yönetimi, optimum maliyet yönetimi, 7/24 sistemsel destek gibi ayrıcalıklarıyla özellikle KOBİ’ler için e-ticaret/e-ihracat süreçlerinde birçok avantaj sağlar. Her bütçeye uygun gönderi paketlerinden ister nakit, ister kredi kartıyla satın alınabilmektedir. 7/24 sorgulanabilen teslimatlar sayesinde iade ve diğer işlemleri online yapabilme imkanı sunar. Hesapta kalan bakiye görülebilir, yeni bakiye ilave edilebilir, sigorta sürecinden gelen ödemeler ile avantajlı gönderiler yapılabilir. Hızlı fiyat teklifi alma, pazaryerlerine API entegrasyonları, E-kontrat, E-onay, E-ekstre sistemleri, kullanışlı web ara yüzü, ticket, IVN, IVR sistemleri, kredi kartı taksitli ödeme sistemleri entegrasyonları, etkin hasar yönetimi vb. modülleri ile KOBİ’lerin tüm süreçlerinde kolaylık sağlayacak çözümler sunmaktadır.” 

PAZARLAMA TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI 

TBS Investment&Management Happy Education Academy Ortağı Tunç Berkman’ın moderatörlüğünü üstlendiği “İnsan odaklı pazarlama 360” oturumunda, GittiGidiyor CMO’su Feyza Dereli Fedar, CreatorDen CEO’su Merve Deşen, Insider Partner&Global Pazarlama Direktörü Merve Nazlıoğlu ve Koton E-Ticaret Toptan Satış ve İş Geliştirme Direktörü Orhan Ekinci konuşmacı olarak yer aldı. Dijitalleşmenin pazarlama için hızı, verimliliği ve rahatlığı artıran çok iyi bir araç olduğuna dikkat çeken TBS Investment&Management Happy Education Academy Ortağı Tunç Berkman, “Örneğin eskiden bir Pazar araştırması 3-4 ay filan sürerdi. Artık Pazar araştırmaları çok hızlı… Pekiyi yenilikler ile neler yapabiliriz? Şimdi bunlara odaklanıp, geleceğe de bakalım” dedi. Insider Partner&Global Pazarlama Direktörü Merve Nazlıoğlu, şunları vurguladı: “Müşteri profili oluşturuyoruz ve kişilerle temas sonucunda bilgileri oluşturuyoruz. Bu büyümelere yardım ediyor ve müşteri deneyimleriyle daha iyiye varmayı sağlıyor. O andaki hareketler, sonraki tahminleri sağlıyor. Böylece pazarlamada daha iyi deneyime varılabiliyor.” Koton E-Ticaret Toptan Satış ve İş Geliştirme Direktörü Orhan Ekinci, sürekli yükselen online cirosunun ve mağazacılık operasyonunun beraber gittiğini belirtti. Online, offline müşteri ayırımının ortadan kalkmakta olduğunu söyleyen Orhan Ekinci, analitik hizmetleri kullanarak yatırım yaptıklarını aktararak şunları söyledi: “Mağazacılıkla ilgili sıcaklık online’da yok. Fiyat farkı tehlikelidir. Her müşteriye, her an hizmet verebilecek duruma gelmeliyiz.” CreatorDen CEO’su Merve Deşen, Influencer pazarlamadaki süreçleri ve yeniliklerin üzerinde durdu. Influencer pazarlama kullanımında link tıklama oranını maksimize etme hedefinde ilerlediklerini aktaran Merve Deşen, “Influencer takipçileri ile markanın hedef kitlesi örtüşmeli. Marka kitlesi- Influencer kitlesi uyumu çok önemli. Daha önce hangi sektörlerde, hangi kampanyalarda çalıştıklarına da bakıyoruz. Veriye dayalı ölçümlerle bir pazarlama aracı olarak kullanıyoruz” dedi. GittiGidiyor CMO’su Feyza Dereli Fedar, pandemi sürecinin E-ticarete büyük bir hız kattığına, hiç e-ticarete girmeyenlerin bile girdiğini hatırlatarak şu bilgileri aktardı: “Pandemi sürecinde E-ticaretteki fiyat avantajının yanında, rahatlık, ürün çeşitliliği fark edilmiş olundu. E-ticarette müşterinin beklentisi kişiselleştirilmiş bir deneyim, keşfetme ve sosyal faydadır.” 

KOPYALA-YAPIŞTIR OLMAMALI 

‘E-ticaret Yazılım Platformlarının Geleceği’ panelinin konuşmacılarından Inveon’un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Yomi Kastro şu değerlendirmelerde bulundu: “E-ticaret platformlarını 3 segmente ayırıyoruz. Bunlar hazır ve limitli paketler, hazır platformları konfigürasyon ve entegrasyonlar ile bir nebze uyarlamaya gayret eden çözümler ve son segment de kurumsal olarak kuvvetli, platformu öncelikle konfigüre eden, gerektiği noktada da firmaya özelleştirilmiş çözüm sunmaktan çekinmeyecek bir platform sunan ürün sağlayıcılar. Inveon’un son segmentte tek yerli şirket olarak yer aldığını söyleyebiliriz.

Rekabette sadece ürünleri ve fiyatları ile fark yaratmayı planlayan şirketlerin olabildiğince hazır paketlere yönelmesi gerekirken, E-ticarette yaratacağı kullanıcı deneyimi ile ayrışmak isteyen firmalar için hazır kopyala-yapıştır platformlardan uzaklaşarak kendi marka taahhüdünü yansıttığı özelleştirilmiş süreçler kullanma ihtiyacı kaçınılmaz. Bu kaçınılmaz durumda da ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ya yurt dışındaki büyük devlere, ya da Inveon’a ihtiyacınız var.

Ex-Hepsiburada & Ex-Morhipo, CEO & Kurucusu ve Girişimci Kaan Dönmez, E-ticaret yazılım platformu seçerken verilmesi gereken karar sürecini şöyle özetledi: “Seçim yapılırken sadece bugünün ihtiyaçlarını değil, gelecekteki potansiyel ihtiyaçları belirlemek gerekiyor. Bugün büyüyen hacimle, hazır çözümler ile yetinmek mümkün olmuyor ve hibrit platformlar git gide daha fazla gündeme geliyor.”

Platform seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlere yönelik görüşlerini dile getiren Kastro: “Öncelikle çok kuvvetli bir ürün yatırımı ve yol haritası olması çok önemli. Ayrıştırıcı kabiliyet sadece ürün özelliklerine de bağlı değil elbette. Ürün özelliklerine ek olarak ürünle birlikte sunulan müşteri hizmetinin çevikliği, kalitesi, müşteri odaklı olabilmesi de öne çıkıyor. Herkese aynı ilacı standart reçete ile veren değil, müşteri ihtiyacını anlayarak buna uygun ürün ve çözümler sunabilen bir partner ile çalışmak çok önemli” dedi. 

DİREKT DERİNİN ALTINA…

FutureCommerce360 Konferansı’nın kapanış oturumunu ise OMD Türkiye CEO’su Nüzhet Algüneş “Yeni Medya, Yeni İnsan” başlığıyla yaptı. İnsan ve makinenin birbirine bağlandığı, kendi vücudumuzla birleştiği Neuralink günlerinin gelmekte olduğunu anlatan Algüneş, medya 4.0 ile birlikte medyada romantizmin sonuna gelineceğini ve hemen her şeyin ölçülebileceği bir döneme gireceğimizi belirtti. Algüneş, dijital yayın platformlarının hızlanmasını arttırarak sürdüreceğine, fikir liderlerinin marka işbirliklerinin pazarlamanın en önemli araçlarının başında geleceğini, fikir lideri-markalar işbirliklerinin çok daha yoğunlaşacağını öngördüklerini aktardı. OMD Türkiye CEO’su Nüzhet Algüneş, “Pandemi süreciyle birlikte dijital dönüşümde 10 sene 1 seneye sığdı. Covid hızlandırıcı rolü üstlendi. Ticaret ve medyanın ayrı düşünülerek planlandığı dönemi arkamızda bırakarak, ikisinin birbirinin içine geçtiğini göreceğiz. Aracıların sonu yaklaşıyor. Direkt derinin altına girilecek uygulamalar olacak. Daha da çok paylaşan insanla birlikte dijital detoks da gündemde olacak” dedi. 


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı