Pandemi Sivilcelerine Dikkat!


477 Paylaşım

Yapılan araştırmalara göre pandemi döneminde dermatit, akne, sedef hastalığı, kuruluk, zona gibi cilt hastalıklarının görülme sıklığı arttı. Melo App Kurucusu ve Makyaj Sanatçısı Melis Bilgili Baki, hayatımızda kolaylıkla yapabileceğimiz bazı uygulamaların sivilcelerimizden kurtulmamıza ve sağlıklı bir cilde kavuşmamıza yardım edeceğini söylüyor. İşte yüzümüzde sivilce oluşumunu önlemenin yolları…

MASKENİZİ SIK SIK DEĞİŞTİRİN

Normalde maskeleri 6 saatten fazla takmamalıyız. Ancak sivilceli bir ciltte maskeyi ne kadar sık değiştirirseniz o kadar iyi. Çünkü sivilceli bölgeye değen maske zaman içerisinde o bölgeden aldığı bakterileri başka bölgelere taşıyarak yayılmasına sebep oluyor. Ne kadar sık değiştirirsek maskemizi hem koronavirüs için hem de sivilcelerimiz için o kadar az bulaş sağlamış oluruz.

ELİNİZİ YÜZÜNÜZE DEĞDİRMEYİN

Ellerimiz gün içinde kir ve bakterilerle çok fazla temas eder. Ellerimizle yüzümüze dokunduğumuzda, bakterilerin yayılmasına ve sivilce oluşumuna zemin hazırlamış oluruz. Bu nedenle ellerimizi mümkün olduğunca yüzümüze götürmemeye çalışmalıyız. Bunu yaparak hem yüzümüzde sivilce çıkmasını engellemiş hem de virüs bulaşma riskini en aza indirgemiş oluruz.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Yüzümüzde sivilce çıkmasını engellemek için dışarıya çıkmadan önce yüzümüze güneş kremi sürmeye özen göstermeliyiz. Fazla güneşte durmak yüzü tahriş edebilir, yüzde kızarıklığa ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için cilt tipimize uygun bir güneş kremi tercih etmeliyiz. Özellikle sivilceli ciltlerde kullanılan güneş kremi yağsız içerikte olmalıdır. Çünkü yağlı içerikteki güneş kremleri, gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir.

CİLT BAKIMINI RUTİN HALE GETİRİN

Aynı sağlıklı beslenmek gibi cilt bakımının da düzenli olarak yapılması gerekir. Cildimizin sivilceli olduğu dönemlerde sıklıkla yapılan cilt bakımlarından harika sonuçlar beklememeliyiz. Aynı şekilde sosyal medyada popüler olan uygulamaları kısa sürelerde denemek doğru tercih olmayacaktır. Fazla kullanılan E vitamini, C vitamini gibi maddeler de cildimizi yorarak sivilce oluşumuna neden olabilir.

www.meloknows.com


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı