Doktordan Yılbaşına Özel Yemek Tarifleri


627 Paylaşım

Zengin bir yılbaşı sofrası her ne kadar güzel duygular uyandırsa da yediklerimiz ertesi gün bir pişmanlığa dönüşebiliyor. Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı temsilcilerinden Dr. Devrim Avcı, yılbaşı sofrasıyla ilgili şu tavsiyelerde bulundu: "Beslenme programınızda hep olduğu gibi yılbaşı yemeğinde de ilk lokmanızı mutlaka proteinden alın. Kalabalık sofralar cezbedici olsa da bir saatten uzun yemek masasında kalmamaya çalışın. Özellikle bir anda metabolizmanıza yüklenebilecek besinlerden kaçının. Sofralarınızı her gün olması gerektiği gibi sağlıklı menülerle donatın.” 

DR. DEVRİM AVCI'DAN SAĞLIKLI BİR YILBAŞI MENÜSÜ

Sıcak Başlangıç: Balkabağı Çorbası

Malzemeler: 1 porsiyon bal kabağı, 1 yemek kaşığı doğranmış soğan, 1 diş doğranmış sarımsak, tuz, taze karabiber, 300 ml sebze suyu, kolza yağı   Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı yağda kavurun. Yıkanmış ve doğranmış balkabağını da ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp yaklaşık 5 dakika kavurun. Sebze suyunu ekleyin, 20 dakika yavaşça pişirerek püre haline getirin. Zevkinize bağlı olarak, zencefil, limon otu, biberiye, köri tozu veya diğer lezzetli ot ve baharatların farklı kombinasyonlarını ekleyebilirsiniz.

Ana Yemek: Gevrekli Hindi Göğsü

Malzemeler: 1 porsiyon hindi göğsü, 1 porsiyon çavdarlı ekmek gevreği, 1 diş sarımsak, selam otu, maydanoz, köri, tuz, karabiber  Yapılışı: Hindi göğsünü soğuk sudan geçirin, kurulayın, tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavayı kızdırın ve hindi göğsünün iki yüzünü de üçer dakika kızartın. Fırını 100 derecede ısıtın ve hindiyi sıcak kalması için içine koyun. Yeşillikleri yıkayın ve sarımsaklarla doğrayın. Baharatları ilave edip, hindinin üzerine yayın ve tekrar fırına koyun. 200 derecelik fırında 6 ile 8 dakika kadar pişirin.

Hafif Bir Lezzet: Avokadolu Elmalı Salata

Malzemeler: Avokado, kırmızı közlenmiş biber, mor lahana, taze soğan, maydanoz, dereotu, yarım elma.  Yapılışı: Tüm malzemeleri doğrayarak bir salata kasesine ekleyin. Üzerine zeytinyağı, tuz, sumak, sarımsak ve elma sirkesi ilave edip karıştırın.

Tatlının Sadesi Makbul: Tarçınlı Elma Tatlısı

Malzemeler: Yarım elma, zeytinyağı, 2 adet karanfil, tarçın  Yapılışı: Yarım elmayı dörde bölün. Tavada ısıtılmış zeytinyağında elma dilimlerini iki adet karanfil ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilıkken üzerine tarçın serpin.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı