Hedef 1000 Bayi


Ekonominin en küçük, ama belki de en gerçek boyutu marketlerde yaşanıyor. Özellikle son zamanlarda  her evde ve herkesin gündeminde  marketler ve dolayısıyla ekonomi var. Marketler özelinde özellikle fiyat politikaları ve ürün gamında hareketlilik yaşanıyor. Böyle bir atmosferde kendine farklı ve özgün bir alan seçen CarrefourSA, küçük esnafı destekleyen bayilik sistemi dahilinde İzmir Mavişehir’de 200’üncü bayisini açtı. Türkiye’de 30. yılını kutlayan CarrefourSA, organize gıda perakende sektöründe oyun kurucu ve öncü rol üstleniyor. Türkiye’de 45 ilde 900 mağazası, 11 binden fazla çalışanı ve 13 deposuyla müşterilerine ulaşan CarrefourSA, 2020 yılında hayata geçirdiği bayilik sistemiyle esnaf ve girişimciyi de destekliyor.  İzmir Mavişehir’de açılan 200. bayisi; 1000 metrekarelik satış alanı, 12 bine yakın ürünüyle sistemin Süper Mağaza konseptindeki en büyük bayisi. Açılışta konuşan CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, sözlerine şöyle başladı: “Türkiye’de yüzde 35-40 civarında olan organize gıda perakendesinin payı Avrupa’da yüzde 90’lara ulaşıyor. Bu yüzden biz de Türkiye büyürken esnafımızı ve girişimcilerimizi kazanmak adına bayilik sistemimizi hayata geçirdik.  İzmir’de açılışını gerçekleştirdiğimiz 200. bayi ise bizim için çok önemli. En büyük bayi mağazamız olmasının yanı sıra 2023 yılı içerisinde güneş paneli kullanımı ile kendi enerjisini de üretebilir hale gelecek.” 

SİZ DE BAYİ OLABİLİRSİNİZ

Türkiye ekonomisi için de bayilik sisteminin çok değerli olduğunu söyleyen Batum, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Bayilik sistemini organize gıda perakende sektöründe bu şekilde ilk biz hayata geçirdik. Bayilerimize ürünlerini bizden alma zorunluğunu koymuyoruz, ama büyük  çoğunluğu kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler için alımların %90’ını bizden gerçekleştiriyor. Yerli girişimciyi bayilik sistemimizle desteklerken, ciromuzun yüzde 15’ini oluşturan 500 çeşitten fazla öz markalı ürünümüz de raflarda yerini alıyor. Bilgi birikimimiz, lojistik ağımız, pazarlama becerilerimiz ve dijital teknoloji altyapımızla esnafımız CarrefourSA markası altında ailemizin bir parçası oluyor. Ürün ve stok yönetimi, IT sistemleri, lojistik süreci, tasarım ve muhasebe gibi tüm konularda esnafımıza destek vererek, bulunduğu bölgede doğru ürünü sunmasını sağlıyoruz. Şu anda 39 ilde bayilerimizle hizmet veriyoruz. Hedefimiz ise 3 yıl içinde 1000 bayiye ulaşmak. Ayrıca kadın çalışan oranı yüzde 40 olan bir şirket olarak bayilik sistemi içinde de kadın girişimcilerin artması için desteklerimiz devam ediyor. Şu anda 200 bayimizin 30’u kadın girişimcilerin yönetiminde. Bazı bayilerimizde ise tüm çalışma ekibi kadınlardan oluşuyor." 

                      CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YATIRIMI 100 MİLYON TL’Yİ AŞTI

Sürdürülebilirlik noktasında da yatırımlarına devam ettiklerini belirten Batum,  tasarrufa da dikkat çekti: “Her gün 500 binden fazla ziyaretçiyi mağazalarımızda ağırlarken, e-ticaret kanallarımızı da kattığımızda yılda 160 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşıyoruz. Hizmet kalitemizi düşürmeden tasarruf etmeye yöneliyoruz. 2020 yılından bu yana Carbon Disclosure Project (CDP) bünyesinde iklim değişikliği, su güvenliği ve orman modüllerinde raporlama yaparak farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Çevresel verilerimizi takip ediyor ve emisyonumuzu azaltmaya yönelik fırsatları değerlendiriyoruz. Bu konuda şu ana kadar 100 milyon TL’den fazla yatırımımız bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakamı daha da artırarak devam edeceğiz. 2023 bizim için önemli bir eşik.”

[zombify_post]


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir