Herkes İçin Lavanta


397 Paylaşım

Lavantadan söz etmek bile insana kendini iyi hissettiriyor. Ülkemizde lavantayla ilgili yeni gelişmeler duydukça memnun oluyoruz. Isparta’da gülün hemen ardından gelen lavanta, turistik kazancın yanı sıra  lavanta sektörünün değerini de fark ettirdi.  Mor dalgalarla salınan uçsuz bucaksız bir denizi çağrıştıran lavanta bahçeleri, sadece doğal fotoğraf stüdyosu olmasıyla değil, kozmetikten gıdaya pek çok alanda mis gibi gelir kapısı oldu. Hemen her toprakta  kolayca yetişebilen bir bitki olan lavantayı ülkemizin her yerinde görmek istiyoruz. 

SIRA İSTANBUL LAVANTALARINDA…

İş dünyasının gri odalarından mor bahçelere transfer olan Osman Tugay, sektöre Lavandist markasıyla iddialı bir giriş yaptı. Silivri’deki Kurfallı Çiftliği’nde yetişen lavantalarla  kozmetik bakım ürünleri hazırlanıyor. Eşi Şengül Tugay ile birlikte kurdukları markanın tanıtım toplantısı, Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing grubunu oluşturan Beze Grup Kurucu Başkanı Bengü Bilik, Atölye Puzzle Sahibi Aslı Levent ve Gazeteci Ayşe Dural tarafından düzenlendi. Monik İpekel tarafından desteklenen toplantının ev sahipliğini Liv Hospital üstlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olan Osman Tugay, yeni nesil tarıma eskiden beri meraklı. Tugay, 25 sene  tekstil sektöründe hizmet verdikten sonra çevre alanında danışmanlık yaparak Toprak Dede olarak tanınan Hayrettin Karaca ile birlikte çalışmıştı. Çiftlikte kurdukları distilasyon tesisinde lavanta yağı damıtımı da yapılıyor.  Lavandist markası altında; sülfatsız şampuan, lavanta yağı, köpük sabun, kolonya, duş jeli, yüz-el-vücut kremi, nemlendirici el-vücut losyonu, yüz temizleme jeli, yastık spreyi ve topuk yumuşatıcı krem yer alıyor. Tüm ürünler lavandist.com üzerinden satışa sunuluyor. 

ANALİZ ŞART

Kadın-erkek herkesin kullanımına uygun olan Lavandist Sülfatsız Şampuan,  markanın en yeni ürünü. Özel formülüyle saç ve saç derisinin besin eksikliklerinin giderilmesine yardımcı oluyor.“Lavanta yağından anlayan birinin yağ kalitesiyle ilgili soracağı ilk soru, kafur oranının ne kadar olduğudur.Bu oran Avrupa farmakopesine göre maksimum %1,2’dir” diyen Tugay, Lavandist Lavanta Yağı’nın kafur oranının ise bu orandan çok daha düşük, %0,13 olduğunu vurguluyor. Tugay, Lavandist’in analiz raporuna büyük önem veriyor:  “Analiz raporu olmayan lavanta yağları güvenli değildir. Bu yüzden hiçbir üretici, yağının kalitesini ispattan birkaç yüz liralık analiz maliyeti için kaçınmamalı. Üreticinin yapacağı tek şey, üniversitelerin laboratuvarlarında ve akredite laboratuvarlarda yağ analizlerini yaptırmasıdır. Bizim yağımız, bir üniversitenin laboratuvarından alınmış analiz raporuna sahip olduğu için güvenle kullanılabilir.”  


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı