İlham Veren İkili


378 Paylaşım

Spor yapmak için zaman, para, yaş gibi bahaneler geçerli değil.  Bahanelerle hayatı ıskalamak yerine başarıya odaklanmak ve işin sırlarını öğrenmek için Isparta’dan iki muhteşem arkadaşın konuğu olduk: Hilal Yavuz Kiremitçi ve Serap Yüncü 

Sağlıklı ve ideal bedende olmak hepimizin ortak hayali, ama hayaller gibi bahaneler de sınırsız… Hilal Yavuz Kiremitçi ve Serap Yüncü, bu yolda hedefe odaklanıp negatif enerjiden uzak durarak sadece çalışmayı tercih edenlerden.

Antrenör Serap Yüncü, pilates eğitmeni ve tenis koçu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan Yüncü’nün Serapilates ismiyle bir pilates stüdyosu var.  Yoğun eğitmenlik programının yanı sıra bu sene İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye Bikini Fitness 2023 Şampiyonası'na hazırlanıyor. Gündeminde bu yarışma yer alıyor. Antrenör eşliğinde günlük egzersizlerini hiç aksatmıyor. Protein ağırlıklı bir beslenme programı var. Her öğünde yiyecekleri gramla hesaplanıyor. Evinde de programını titizlikle sürdürüyor.

Türkiye Bikini Fitness 2023 Şampiyonası, 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir'de düzenleniyor. Serap Yüncü her kas grubunun ayrı ayrı değerlendirildiği bu yarışmaya çok yoğun çalışarak hazırlanıyor. 

Serap Yüncü, dört yaşında bir erkek çocuk annesi. Kariyeri, fitness alanındaki başarılarla dolu. Evlilik, çocuk, aile hayatı, ev işleri, iş hayatı… Hiçbirini ihmal etmeden spora zaman ayırıp sağlıklı ve güzel kalabilmenin  bir değil işte böyle iki ispatı var! 

Hilal Yavuz Kiremitçi, Serap Yüncü’nün öğrencisi olarak aktif spora başlamış. “Bu yola girmemin en güzel sebebi” diyor, yani Serap da Hilal’e ilham vermiş. Sonrasında hem iyi arkadaş hem de spor partneri olmuşlar. Artık günlük programını spora göre düzenliyor. Yoğun bir iş insanı olmasına rağmen gününü spor ekseninde ayarlıyor. Sağlıklı bir beden, hayatın diğer alanlarındaki başarının da temeli. Sporun kalp, beyin, beden ve ruh sağlığına faydaları tartışılmaz; güzellikle gelen motivasyon da cabası. 


“Genç ve güzel kalmak artık zor değil, hayattaki örnekleri de çok” diyen Hilal Yavuz Kiremitçi, kişisel bakımı ve şık giyimi ihmal etmiyor. Günlük hayatın koşuşturmacası içinde kendini unutmuyor.  Böylece hayatındaki insanlara da daha pozitif bir katkı sunabiliyor. 

En büyük güç kaynağı spordan aldığı adrenalin. Spor onun için büyük mutluluk. "Başarılı olmak istiyorsanız, olun" diyor.  Herkes kendi ideal bedenine ulaşabilir. Herkesin "en iyi" hali mümkün. 

Ayrıca sadece pilates gibi salon sporlarına değil biniciliğe de meraklı. Isparta Atlı Spor Kulübü'nün daimi üyesi. Açık havada yapılan sporun hediyesi  Isparta'nın gül kokan temiz havası ve bol oksijen! Spor yapmak isteyenler için maddiyat da sağlam bir bahane değil, çünkü en sağlıklı sporlardan birisi tempolu yürüyüş.

Şehrin tanınmış isimlerinden biri olarak gününü saatlik programlayıp yaşayanlardan… Programın bozulmaması, zamanın iyi değerlendirilmesi açısından çok değerli. Günlük ajandasının dışına çıkmamaya çalışıyor. Herkes gününü iyi programlayarak yoğunluklarıyla başedip zamanı daha verimli hale getirebilir. 

Bazen evli ve çocuklu kadınların kendilerine zaman ayıramadıklarından şikayet ettiğini duyarız. Bu şikayetlerin hiçbiri bu ikili için geçerli değil. Evli ve 15 yaşında oğlu olan bir kadın olarak sabahın ilk ışıklarından itibaren günlük bakım planını aksatmayan Kiremitçi, yoğun iş hayatının yanı sıra arkadaşlarına ve sosyal hayatına da zaman ayırıyor. Ev işlerini aksatmadan yapıyor, yemek yapmayı da çok seviyor. 

Her gün bakım rutinini istikrarla devam ettirmek çok kolay olmasa da onun için bütün bunlar su içmek kadar doğal.  İlk önce kendisine saygı göstererek çevresine duyduğu saygıyı ifade eden Kiremitçi, günün her saati bakımlı ve alımlı.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı